Jordgubbar cheesecake glass

Jordgubbar cheesecake glass

Jordgubba och glass påmanar mig midsommar, sa en av mina vänner som besökte oss i maj när glassen serveradesJ. Då började precis jordgubbar säsong och nu är svenska jordgubba säsongen snart slut. Så skynda på lite om man vill använda svenska jordgubba för att laga jordgubbar cheesecake glass 🙂

Första gången åt jag jordgubbar cheesecake glass var det på Venedig flygplatsen på hemresan. Det var från Häagen-Dazs fast inte från burkar. Då blev den en av min favorit glass sedan dess. Sen fortsatt vi äta köpt glass från ICA då och då tills vi köpt en glass maskin några år sen då började jag prova göra egen jordgubba cheesecake glass hemma och det har blivit mycket uppskattad av familjen och mina gäster. Roligt! Här kommer en version av jordgubba cheesecake glass.

Ingredienser: köpa ekologiska varor om det går

 • 2 äggulor
 • 100 g socker
 • 3 dl mjölk (3 % fett)
 • 3 dl vispgrädde (40 % fett)
 • 6 st. digestivekex
 • 250 g jordgubbar
 • 30 g sirap
 • 200 g Philadelphia
 • 1 msk citronjuice

Gör så här:

 • Värma upp äggulorna, socker in en panna,
 • Tillsätt mjölk långsamt i pannan och bland hela tiden, bör inte koka
 • Flytt pannan bort från spisen och tillsätt vaniljsocker när blandningen blir tjock
 • Hacka jordgubbar och marinera jordgubbarna med sirap och låt dra ca 15 min
 • Tillsätt vispgrädde, citronjuice, jordgubbar i glass blandningen och bland väl när det blir svalt och ställa i kylskåpet övernatt
 • Krossa digestivekex i en köksmixer, ställas i kylskåpet
 •  Häll blandningen i glass maskin
 • Tillsätt halva digestivekex halvvägen
 • Tillsätt resterande kexen precis innan glassen är färdig
 • Flytta glassen till en plastlåda och ställas i frysen
 • Tina glassen 20-30 min innan och serveras med några färska jordgubbar och en bit kex (frival)

Tips: Använd mer socker om du är van vid med söta saker. Använd vispgrädde som innerhåller 40 % fett och mjölk som innehåller minst 3 % fett, då är det godare. Fett har mycket viktig funktion i kroppen, lagom bra kvalité fett är bara bra. En journalist berättade i Sverige Radio program Meny att hon åt en frukost en gång på en restaurant i USA, alla andra som åt där beställde lätt varor men mängden var jättestor och alla var stora också.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *