TCM och Huden

Huden/skönhet spelar inre hälsan tillstånd. Vackra huden/skönhet kommer ifrån inre balansen av Yin och Yang, fritt Qi (livsenergi) och blod flöde i meridianerna enligt traditionell kinesiska medicin (TCM). Traditionell kinesisk medicin betraktar organet som en organisk helhet. Integration mellan olika organ och vävnader åstadkoms främst genom nätet av meridianer.

Meridianerna är vägar där Qi och blod cirkulerar. Qi och blod ger näring åt organ, reglera balans mellan Yin och Yang av kroppen, därför medföra den relativa balansen av livs aktiviteter. När man blir sjuk, då finnas disharmoni av Qi och blod, blockering eller obalans i flödet, såväl som ett överskott eller brist på Yin och Yang. För att hjälpa kroppen att lösa upp blockeringar och reglera flöden, akupunktur terapi, hälsofrämjande Qigong, Tuina massage kan tillämpas för att ” avlägsna överskottet och förstärka bristen”, reglera meridianerna funktioner och återställa balansen mellan Yin och Yang.

8 av 14 meridianerna är kopplade till huvudet och ansikte. En av den viktigast meridianer i sann skönhet är mage meridian. Det finns många akupunkturpunkter från mage meridian på ansiktet. Enligt traditionell kinesisk medicin börjar vackra huden med en bra matsmältning. Magen anses som ”livskällan av postnatala liv”, eftersom det är ansvarig för att försörja hela systemet med postnatal energi från matspjälkning av livsmedel och vätskor. därför att kan man genom huvud- och ansiktsbehandling reglera organens funktionalitet. Kommunikationen mellan meridianerna förbättras då och blidcirkulationen ökar, huvud, nacke, axlar, käka blir avslappande.

Meridianerna i ansiktet och på huvudet

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *