Stekt Maskrosblad med olivolja och vitlök

Maskrosblad är ätlig och är en rik källa av vitamin A, K, B complex, C, och D. Maskros har använts i många traditionella medicinska system, inklusive Native American och traditionell arabisk medicin.

Idag används rötterna främst som  aptitstimulerande, och mot problem med levern och gallblåsan. Maskrosblad används som ett diuretikum för att hjälpa kroppen bli av med överflödig vätska.

Jag älskar stekt maskrosblad med olivolja, vitlök och salt. Det är bara jag i familjen som äter den. Så jag lagar bara lite varje gång. Om man tycker att det är för beskt så kan man läggar bladen i kokande vatten en mycket kort tid innan stekningen.  Röd chili kan man använda om man tycker om stark mat.

Smaklig måltid!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>