Ångkokat revbenspjäll med kryddad rismjöl

I lördags var det en speciell dag i Kina. Det var början av sommaren enligt tjugofyra sol termer som har sittursprung i Gula floden Basin. Länge sen i Vår- och Höstperioden, det fanns fyra sol villkor som i mitten av våren, sommaren, hösten midvintereldarna. Efter ständigt förbättras och perfekt till Qin och Han året har 24 sol termer helt fastställts.

När det är ett speciellt evenemang, då äter man ofta speciella mat. I det här fället blev ångkokad revbenspjäll med kryddade rismjöl. När jag var liten då brukade man använda sidfläsk istället revbenspjäll eftersom man inte hade något problem med för mycket fett tvättom behov man mer fett :) . Det har varit en av mina favoriträtter.

Jag lagade ångkokat revbenspjäll med kryddade rismjöl i helgen och jag var extra glad för att den blev MVG of en vän från kina som just nu jobbar som gästforskar på KS :)

Ingredienser: Revbenspjäll, kryddat rismjöl (ris, stjärnanis, Sichuan Pepper) sojasås, sherry eller matlagningsvin, ingefära, salt.

Gör så här:

  • Marinera revbenspjäll med sojasås, ingefära och Sherry och ställ i kylskåpet på ett par timmar, helst övernatt;
  • Stek riset och kryddorna i en panna utan olja på medelvärme tills riset börjar bli brun;
  • Mala riset till rismjöl med en köksmixer;
  • Häll lite sojasås vatten i rismjölet;
  • Panera revbenspjäll med rismjölet och lägga på en skål;
  • Ångkoka tills den är färdig ca 1 timme;
  • Garnera med några kvistar färska koriander och lite finhackade röd chili och servera.

Smaklig måltid!

Kontakt mig gärna för mer information om ni är intresserad via e-post till info@relaxia.se

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>